пятница, 21 августа 2015 г.

   Ні для кого є секретом , що діти не люблять довгі лекції, особливо якщо це не стосується домашнього завдання. Та як же їм донести  бібліотечні поняття титул, фронтиспіс, анотація, вихідні дані?  Звичайно , тільки через гру.
    Саме це було метою Тижня  дитячої книги, який пройшов в Приморській сільській бібліотеці в травні місяці. Дітям було запропоновано на деякий час стати письменниками , художниками , редакторами, коректорами. Здавалося, нічого особливого : придумав текст, намалював ілюстрації  і книга готова. Охочих  було багато та завершити справу виявилось не під силу багатьом. Тиждень книги розтягнувся на два. Чому?
    Як художники, школярі були на висоті, як письменники   слабуваті, а ось редагування виявилась  марудною справою. Скільки макетів  виявилися невдалими. Найгірша проблема – орфографія. Були  сльози, образи.
 Активними учасниками стали учні 4 – го класу. Вони приносили до бібліотеки свої макети, радилися , прислухалися до порад.  Найкращими виявилися книги тих дітей, які робили їх спільно зі своїми батьками.. Одна мама  так сказала : « Мій син  чайною ложечкою виніс мозги через Вашу книгу. Але це так виявилось цікаво. Ми разом сиділи вечорами , вирізали, клеїли, підбирали текст».
І як  результат, перше місце у Чабаненка Олега. Він із мамою примудрився  зробити книгу  з випуклими ілюстраціями . Якби ви бачили,  наскільки  вона гарна.! А Дадіжа Олексій  зробив книгу у вигляді  машині. Йому також допомогла мама.
    Цікавими були книги у Бурлаки Каті, Гудими Каті, Кравченко Ганни, Волощука Андрія та Ростика..
  А ще діти дізналися про ББК та із задоволенням  шифрували свої творіння. Тепер вони точно знають чим відрізняється  художня книга від науково – популярної.

Всі переможці та активні учасники отримали призи, кошти на які надала сільська рада в рамках проекту « Діти Приморщини». Крім цього було закуплено всіх канцелярські товари , від гумки та кольорового паперу до великого стиплера.

Комментариев нет:

Отправить комментарий