понедельник, 2 марта 2015 г.

Проблема епідемії СНІДу продовжує залишатися актуальною як в Україні, так і в цілому світі.

 Прикро , але наша країна займає одне з перших місць в Європі за темпами розповсюдження ВІЛ – інфекції, яка ослаблює імунітет людини, особливо молодої.
Розмови про загрозу цієї хвороби актуальні завжди, та особливо вони доречні 1 грудня, в День боротьби зі СНІДом.
Саме цього дня в Приморській загальноосвітній школі 10 класом ( класний керівник Чабан Н.П.) спільно зі сільською бібліотекою був проведений вечір « Молодь проти СНІДу»
Захід був зорієнтований на учнів старших класів і особливу увагу приділено соціокультурним чинникам СНІДу – наркоманії, алкоголю, людській бездуховності. Десятикласники підготували відео відомості про ВІЧ - захворювання , агітвиступи та сатиричні сценки .
Бібліотекарем на учнівський загал було представлено книгу киргизького письменника Чингіза Айтматова « Плаха».
Цей роман було написано в 1986 році, коли проблема СНІДу ще не стояла перед людством., та наркоманія , алкоголізм, жадібність та байдужість прискорили зараження людства небезпечною хворобою.
Головні герої книги – природа і людина. Вовчиця Акбара та вовк Ташчайнар живуть в гармонії не тільки з навколишнім світом , а й з людиною . Їх життя – це турбота про потомство, але злість і бездушність оточуючих змушують тварин боротися за своє життя і життя своїх дитинчат…
І вже не зрозуміло хто найжорстокіший звір у цьому світі - дикий вовк чи людина, одурманена анашею й алкоголем.
Книга закінчується трагічно : людська жадоба до грошей посіяла смерть. Вбиті вовки, гине людина і невинна дитина . Та залишається надія, що є ще люди , які не покладуть на плаху свою душу і врятують світ.. Залишається надія, що ти, шановний читач, прочитаєш книгу і задумаєшся про нетлінність вікових ідеалів – любові, чесності, добра.


Комментариев нет:

Отправить комментарий