воскресенье, 7 октября 2018 г.


4 травня у дитячому садочку відбулися батьківські збори, присвячені підготовці дітей до школи. На захід були запрошені батьки майбутніх першокласників, їх вчительЧабаненко Олена Костянтинівна, бібліотекар сільської бібліотеки  Гриценко Світлана Вікторівна, завідувачка дитячим садком Касьянова Євгенія Борисівна, вихователь Нетреба Тетяна Миколаївна.
Кожен із виступаючих  доводив до відома батьків вимоги сучасної української школи, шляхи адоптації першокласників у новому для них середовищі.



Вихователь старшої групи Павліченко Світлана Миколаївна подякувала батькам за співпрацю та вручила найактивнішим листи – подяки.




Я, як бібліотекар, зупинилася на проблемі читання дітей, точніше - не читання. За останні роки знизився потяг дітей до книги, і це провина не тільки вчителів та бібліотекарів, а в першу чергу – батьків.


 Саме в дошкільному віці авторитетом для малечі є мама  і тато. І якщо у родині книжка не в пошані, то заклики педагогів до читання будуть марними. Адже  саме в домашній затишній атмосфері під голос матусі у малюка народжується як і любов до книги так і до читання.



А для перевірки як читають батьки, була проведена ілюстративна вікторина, яка  ще раз підтвердила, що батьки знають народні казки, та  мало знайомі із літературними казками і зовсім не знають авторів творів.



У світі безліч книг, і читацьке коло  не окреслене  тільки «Колобком» та «Червоною шапочкою»! Шановні батьки! Не обділяйте своїх дітей !





Крім книг, на домашній поличці повинні бути ще й дитячі журнали та газети. Це дасть змогу малюку  бути у вирі, хоч і дитячих, але проблем. Та головне - допоможе підготуватися до уроків. Не надійтеся тільки на Інтернет. Не забувайте, що іноді електроенергія зникає із наших будинків, особливо взимку.
 На мою думку, гарними журналами для дошкільнят є  «Малятко» та
 « Колобочок». Вони дуже виважені, інформація  актуальна та корисна. А ще, газета « Колосочок». Це незамінний помічник молодших школярів  при підготовці уроків.






Наприкінці заходу батьки разом із дітьми створили сонечко, промінчики якого сіяли пестливими словами, що  не пошкодували матусі для своїх дітей.




Щасливе дитинство не можна повернути, але його можна подарувати!



Комментариев нет:

Отправить комментарий