пятница, 15 июля 2016 г.


Приморське - це наш дім, наше коріння і доля. Тут живе наше дитинство , наше серце, наші мрії , наші думки , наші турботи та сподівання

Села, як і люди, мають свою біографію.
2015 рік став ювілейним для нашого села , як рік 200- річчя заснування Шаганів . Звичайно, можна посперечатися відносно точної дати, однак офіційною все ж таки є 1815 .
З цієї нагоди 10 жовтня в Приморському відбувся День села, який розпочався із урочистого концерту, підготовленого силами місцевого самодіяльного ансамблю, дитячого садка та школи . Дійство концерту було сплановано так , щоб вшанувати загиблого в АТО Сироту Олександра Миколайовича, а також ветеранів Другої світової війни( Ковпак Семена Прохоровича та Шевченко Тамару Михайлівну , учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС Дадіжу Анатолія Аксентійовича, приморчан – орденоносців Боронжу Надію Андріївну, Василенко Григорія Пилиповича, Гавриленка Віктора Андрійовича , Карпенко Дмитра Івановича, Летінського Миколу Калістратовича, Пронозу Михайла Яковича, а також всіх , чий трудовий стаж, за інформацією Пенсійного фонду України, перевищує 40 років та передовиків тваринництва.
У нас не було змоги назвати імена всіх ветеранів , які своєю працею звеличували рідне село. Та дякуємо кожному за тяжку працю, за натруджені руки. Дякуємо всім хліборобам, дояркам, свинаркам , трактористам, полеводам, освітянам, медикам.
Ви є справжньою окрасою села, і хоча ви не звикли до слави, ваше життя є джерелом людської мудрості та самовідданості.
Під час підготовки сценарію концерту виявилось , що наше село знатне земляками , які своїми іменами прославили рідне Приморське. І хоча вони є гордістю нашої країни, та із Приморського починалося все в їхньому житті – і перші радощі, і перші перемоги і перші поразки. Шкода , що через роботу не всі мали змогу завітати на свято, та присутні в залі із цікавістю слухали розповіді про них. Це :
- Маймескул Микола Іванович, Надзвичайний і Повноважений Посол України, - ----- Резніченко Микола Іванович,кандидат педагогічних наук, художник, член – кореспондент Міжнародної Академії наук педагогічної освіти,
- Проноза Василь Олександрович, перекладач, який бере участь у міжнародних перемовах на найвищому рівні, викладає французьку мову в національному університеті ім Шевченко
- Кіосак Володимир Анатолійович, доктор філософських наук, кандидат фізико – математичних наук, викладач математики в національному університеті ім. Шевченко.
- Літостанський Віктор Євгенович , колишній керівник агрофірми « Шагани», завдяки якій у 1990 році було заасфальтовано дорогу Татарбунари - Расєйка. На той час в селі діяла пекарня, консервний та винопереобний заводи, лазня , пральна та інші заклади соцкультури.
Від імені знаменитих земляків перед присутніми виступив генерал – майор авіації Хитренко Володимир Володимирович..
Рішенням Приморської сільської ради 63 сесії 6 скликання від 12 серпня 2015 було присвоєно звання « Почесний житель села» Громченку Альберту Євтихієвичу за видатні заслуги у розвитку села.





Комментариев нет:

Отправить комментарий