воскресенье, 14 января 2018 г.

Зустріч

       Не кожного дня люди такого рангу відвідують сільські заклади культури. Сьогоднішній гість Приморської бібліотеки наш земляк,  Надзвичайний і Повноважний Посол України  Маймескул Микола Іванович. Не дивлячись на зайнятість, а він є Постійним Представником України при Відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві,  Микола Іванович знаходить час, хоча б на декілька днів, відвідати маму та  родину.





В один із таких приїздів  він  завітав у гості  до Приморської сільської бібліотеки. Наша розмова тривала близько години, і як виразився Микола Іванович дипломатичною мовою, проходила в неофіційній  атмосфері, без краваток.



   Дитинство майбутнього посла пройшло у родині колгоспників  Івана Якимовича та Віри Артемівни.


 До міжнародної діяльності Маймескул М.І. долучився ще будучи студентом.


  Одним із важливих етапів дипломатичного життя Миколи Івановича  було призначення   у 2004 році  Послом  до Канади, яка першою із західних країн визнала незалежність України.





 Однієї із важливих місій, яка випала Миколі Івановичу – це підготовка української делегації до участі у щорічній сесії Всесвітнього економічного форумі у Давосі, що є неформальним самітом провідних діячів бізнесу та політики. На заходи такого рівня приїздять делегації  майже 90 країн, глави держав, керівники міжнародних організацій.  Микола Іванович забезпечував та координував роботу української місії на чолі з тодішнім Президентом України Віктором  Ющенко.




Було  шкода, що зустріч із дипломатом відбулася тоді, коли в бібліотеці проводилася перевірка фонду, і відвідувачів не було. Та Микола Іванович пообіцяв, що при найменшій нагоді знайде час поспілкуватися  із учнями Приморської школи, відповісти на їх запитання, розповісти про основні досягнення української дипломатії за роки незалежності, а головне, поділитися своїм життєвим кредо «Світ прекрасний, але його треба зрозуміти».    


Комментариев нет:

Отправить комментарий