четверг, 28 сентября 2017 г.

Запрошує країна Мультляндія

Варто вимовити заповітне слово мультфільм, як дитина з усіх ніг бiжить до телевізора. Адже мультик - це жива казка. І не важливо, яке дійство розвертається на екрані, стежити за яскравими персонажами так цікаво!
  Для дитячої свідомості мультфільм - не вигадка, а  реальність. Персонажі улюблених мультфільмів - друзі дитини. Вони вчать її взаємодіяти з навколишнім світом, формують уявлення про добро і зло, вчать долати труднощі.
   Перед показом  мультфільмів  вихованцям дитячого садка «Колосок» я переглядаю  анімаційні стрічки, вибираю ті, які мають сподобатися юним глядачам.
   Не завжди смаки співпадають, і тому перед кожним мультфільмом проводжу невеличку бесіду, питаю  про друзів, як вони ведуть себе в тій чи іншій ситуації . Адже діти  асоціюють себе з головними героями стрічки, і нерідко  переймають їх манеру поведінки  і душевні якості.


   Після літнього перегляду « Мойдодыра» декілька днів дітлахи наперебій  розповідали вихователям садочка про те, як гарно вони миють свої ручки.



А взагалі, мабуть всі батьки подумки дякують  Емілю Рейно (1877 рік) за безцінний винахід – анімацію, яка розвиває уяву і мислення малюка, формує його світогляд…


Хоча  дивитися мультфільми люблять не тільки  діти, але й дорослі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий